Tarwe en Gluten
Tarwe en gluten staan op de top van de voedsel allergieën lijst. Het gekke is dat je als je niet eens last hebt van coeliakie nog steeds heel veel gezondheidsproblemen kunt ervaren door het eten van tarwe en gluten. De meeste mensen die er last van hebben weten het niet eens. Zodra ze met het eten van tarwe en gluten stoppen merken ze pas hoe erg het hun gezondheid en gevoel van welzijn heeft beïnvloed. Er zijn heel veel studies gedaan naar de invloed van gluten op je lijf, en er zijn meer dan 50 ziektes en verschijnselen die in verband worden gezien met het niet kunnen verwerken van gluten door het menselijk lichaam.

Spelt Brood, alkalisch verantwoord genieten van een boterham

Glutenvrij
Tarwe is ook niet meer hetzelfde als vroeger, door al het geknoei van mensen is het gewas totaal veranderd en vol gluten en pesticiden. Gluten is in feite een soort rubberig materiaal, die door het menselijk lichaam moeilijk te verwerken is. Waar zit gluten in? In tarwe, rogge, gerst, in brood, crackers, pasta, koekjes, taarten en pannenkoeken e.a.
Wat doet gluten?
Gluten is zo moeilijk verteerbaar dat het deels onverteerd door je lichaam gaat en deels bedekt het de wanden van je maag met een soort rubberige laag. En dat is ZEER kwalijk, je maag is de plek waar bijna alle voedingsstoffen en vitamines worden opgenomen door je lichaam en dit proces is uiterst belangrijk voor je gezondheid. Verloopt dit opname proces niet goed, kom je gauw allerlei voedingsstoffen en vitamines tekort desondanks wat je ook eet.
Deze onverteerde deeltjes gluten kunnen helaas ook opgenomen worden door je bloed waardoor het in je bloedbaan terechtkomt en daar allerlei narigheden en allergische reacties kan veroorzaken.
En nu het goede nieuws, er is genoeg keus om heerlijk, gezond en glutenvrij te kunnen eten!
Gierst, boekweit, teff, bruine rijst, quinoa, allemaal glutenvrij.
Spelt, havermout (kan ook glutenvrij) en kamut bevatten wel gluten, maar in een makkelijker verteerbaare vorm. Heel veel mogelijkheden om toch nog te kunnen genieten van brood, crackers en ontbijtgranen!
Share
7 Days / 7 Dagen Menu Planner
Sign up for my Newsletter and get my 7 Days more Raw Menu Planner FREE! Schrijf je nu in voor mijn Nieuwsbrief en ontvang mijn 7 Dagen meer Rauw Menu Plan GRATIS!